Lara-Maeve doet stage in Fedasil Moeskroen. Hier een stukje van haar verhaal.

“Tijdens mijn stage in Fedasil ben ik in aanraking gekomen met verschillende culturen en mensen van over de hele wereld. Het meest interessante vond ik spreken met de residenten over waar ze vandaan kwamen, hun familie, hun taal en gewoontes. Er zijn vooral veel residenten in Fedasil Moeskroen die uit Afrika en het Midden-Oosten komen, maar ook Oost-Europa. Mijn Frans en Engels (en Deep L en Google Translate) hebben me vooral veel geholpen. Er waren zelfs residenten die 5 of 7 talen konden spreken, wat ik indrukwekkend vond.

Ik heb mijn praktijkdeel van mijn bachelorproef over het Kawa model (Michael Iwama) en veerkracht bij verzoekers om internationale bescherming uitgewerkt in Fedasil. Ik vond het heel interessant om te zien hoe verschillende mensen, allemaal met een andere culturele achtergrond, hun eigen interpretaties gaven aan het model. Ik vond het een ideaal medium om de mensen te leren kennen.”

 

Dank Lara-Maeve voor jou bijdrage aan ons nieuwe TAPAS project.