Matthias doet niet alleen zijn internationale stage in Fedasil Zaventem.

Matthias deed niet enkel zijn Internationale stage in Fedasil Zaventem maar werkte hier ook zijn bachelorproef uit. Het Saahaba-spel, is een spel dat eerder ontwikkeld is voor een andere bachelorproef, gebaseerd op de spiritwijzer. Matthias test dit spel uit in Fedasil en gaat  op zoek  naar de andere doeleinden die bereikt kunnen worden met het spelen van het spel. Ook is het de bedoeling om een duidelijke handleiding te schrijven voor het spelen van het spel en aanpassingen/toevoeging door te voeren.

Het idee rond zijn bachelorproef werd zeer goed onthaald.

De eerste week stage was één grote ontdekkingsreis, zowel wat betreft het gebouw en de ruimtes als de medewerkers als de bewoners. Na enkele dagen was het duidelijk dat Matthias met al zijn vragen bij de medewerkers terecht kon en dat ze er altijd voor openstaan om met alles te helpen. Ook het grootste deel van de bewoners zijn zeer open en zullen je altijd begroeten wanneer je door de gang loopt.

Zo was Matthias zijn eerste twee weken zonder verwachtingen op Fedasil begonnen maar is met een zeer positief gevoel naar huis gegaan.