Hanne doet stage onder begeleiding van TAPAS in Fedasil Zaventem.

Hanne studeert ergotherapie aan de Odisee hogeschool in Brussel. In februari en maart loopt ze  stage in het Fedasil centrum te Zaventem. Naast de begeleiding vanuit Odisee en Fedasil zelf kreeg ze ergotherapeutisch advies en supervisie van Luc Vercruysse, TAPAS medewerker, die haar enkele keren ging opzoeken in het centrum zelf.

Aanvankelijk was het voor Hanne even wennen aan de totaal andere manier van stagelopen. Je gaat hier vooral preventief aan het werk en de mensen in het centrum hebben niet steeds een lichamelijk probleem dat opgelost moet worden. Na enkele weken werd het voor haar duidelijk dat ze hier in bepaalde situaties zeker een ergotherapeutische bijdrage kon leveren. Ze kwam erachter dat het belangrijk is om voldoende aandacht te besteden aan een goed gesprek zodat er een vertrouwensrelatie tot stand komt waarin iedereen zich veilig voelt. Als de relatie goed zit kan er verder werk gemaakt worden van de ergotherapeutische aanpak. Zo deed ze er  voornamelijk individuele sessies omwille van corona, maar er werden ook enkele groepsactiviteiten uitgevoerd. Zo ging aan de slag met de jonge kindjes en met de tieners.

Het was leuk om te zien welk effect iets kleins soms kon hebben op deze mensen. Hierdoor werd het een stage waar ze naar eigen zeggen veel voldoening uit gehaald heeft en veel uit geleerd. Ze leerde niet enkel professionele zaken , maar is hier ook gegroeid als persoon. En zoals ze zelf zegt: “een ervaring om nooit te vergeten”.