Another group of OT students in Wroclaw.

Alix en Lynn liepen stage in Polen (Wroclaw) in:

 

‘OŚRODEK  REHABILITACYJNO  –  EDUKACYJNY   DLA   WYJĄTKOWYCH   DZIECI’

 

Hieronder enkele van hun ervaringen.

 

​Het was een aangename stageplaats. Wij liepen dagelijks mee met twee engelstalige leerkrachten in een klas van zes kinderen met verschillende problematieken. De bedoeling was dat wij mee hielpen met de klasactiviteiten en ook zelf sessies gaven. De sessies die wij gaven waren vaak gebaseerd op het oefenen van de fijne motoriek.  Zo gaven wij bijvoorbeeld knipoefeningen, rijgen van parels, pinnen plaatsen volgens een patroon en nog veel meer. Wij stimuleerden de kinderen om hierbij zoveel mogelijk zelfstandig te werk te gaan.

 

Ook leuk om te vertellen is dat wij kennis gemaakt hebben met newtoniaans vloeistof. De kinderen waren hier verzot op om mee te spelen. Door bewegingen wordt de vloeistof een vaste stof en zonder bewegingen weer vloeistof. Ook is het heel gemakkelijk om op te kuisen als het opgedroogd is. Om dit te maken hadden wij maïzena, water, een mengkom en kleurstof nodig.

 

 

Thanks a lot Alix and Lynn.