Esther and Loes in Jaszkotle Poland

 

 

Dank voor jullie bijdrage aan ons TAPAS project in Jaszkotle Poland. 

Hieronder hun verslagje.

 

Wij zijn met het TAPAS-project voor drie weken naar Polen getrokken en hebben er stagegelopen in het John Paul II Health Care house for children. Het project heeft ons de kans gegeven om onze kennis op ergotherapie te veruimen en om te werken op een zelfstandige ergotherapeutische manier.

We werden op onze eigen creativiteit aangewezen om therapie te geven aan onze volgcliënten aangezien er een beperkte aanwezigheid was van onze mentor. Onze eigen therapie bestond uit maaltijdbegeleiding, de cognitieve ontwikkeling, fijne en grove motoriek, snoezen en massage.

We hebben ook de kans gekregen om bepaalde methodieken te leren kennen door bepaalde therapeuten. Zo hebben we kennis gemaakt met Shantalamassage, Voijta, Bobath, Sensorische integratie en snoezelen.

Als laatste hebben we ook een presentatie gegeven aan de eerste jaars studenten ergotherapie in Polen. Onze presentatie wat onze opleiding inhoudt en hoe deze eruit ziet in Brussel. Er werden ervaringen en verschillen gedeeld.

Het was een leuke en grensverleggende ervaring met de nodige ups en downs. Maar het was ook een unieke ervaring die we nooit zullen vergeten.

Esther en Loes