Big adventure in Jana Pawla 2 institute Jaszkotle Poland. The story of Kelly and Jenneke: OT students from Odisee Brussels.

(also shortened translation in English)

Ondertussen zijn we al veilig en wel weer in ons België land geland. Ook deze week blikken we terug op onze allerlaatste week stage in Polen.
In the meanwhile we are already back in Belgium. Let’s look at our story of the last week internship in Poland.
Maandag begon de stageweek weer na een vrij zwaar weekend. Tijdens de week ging het weer zijn normale gangetje: eet-begeleiding met bijhorende foodfights, Shantalamassage, Sherborne, individuele therapie en sensorische integratie. In de loop van de week merkten we bij sommige van onze volgpatiëntjes zelfs al vorderingen op! Zo kon bijvoorbeeld Kelly haar volgpatiëntje een goede zitbalans voor enkele seconden aanhouden. En is Jenneke haar volgpatiëntje helemaal opengebloeid en legt hij nu sociaal contact met anderen. Dit was zeer leuk om te zien!
After a heavy weekend (visit Krakau, Auschwitz, Salt mines,..)we started our last week internship : Meal training, shantala massage, sherborne, individual therapy and sensory integration therapy. We could already notice some good progress about sitting balance and social skills in our little clients. We were happy to experience this.

Donderdag kwam De Sint langs! En ook wij waren duidelijk heel braaf geweest en kregen wat lekkers! Ook voor de kindjes was het een speciale dag. Zij hadden namelijk een show voorbereid voor de organisaties die het weeshuis steunen. De kindjes hadden hier heel hard op geoefend en het resultaat was prachtig!
On Thursday Santa Claus was coming for us and the children.

Donderdagavond zijn we aan de opleiding ergotherapie van de AWF university te Wroclaw een presentatie gaan geven over ergotherapie en fysiotherapie in België. De studenten waren zeer enthousiast en stelden redelijk wat vragen.
On Thursday evening we did a presentation about OT in Belgium for the OT and PT students of AWF university Wroclaw. The students liked it very much and were asking a lot of additional information.

Vrijdag namen we afscheid van Agnieszka en Justyna. We willen hen zeker en vast bedanken voor de dingen die ze ons aangeleerd en bijgebracht hebben. Met pijn in ons hart namen we ook afscheid van de kindjes. We gaan deze schatjes stuk voor stuk missen, maar we komen zeker nog eens op bezoek om te zien hoe het met hen gaat.
On Friday we have to say goodbye to Agnieszka and Justyna.Thanks a lot for what we learned from you. It was also hard to say goodbye tot he children: we will miss them so much. May be we come back one time to visit them again.

We eindigden de laatste avond zoals we begonnen waren… in de pizzahut!
And last but not least our last meal in the pizzahut.
Wij blikken alvast met een fantastisch gevoel terug op onze leuke maar ook leerrijke stage in Jaszkotle
We can look back on a nice and interesting internship in Jaszkotle.

Jenneke and Kelly (OT students Odisee Brussels).

Dank je heel erg vanwege TAPAS vzw. Many thanks from TAPAS Association.