More stories: Een ergotherapie student in Esteli Nicaragua.

Tijdens het oefenen op de grove motoriek aan de hand van hoelahoeps en ballen, kunnen er al eens gewonden vallen. Wat een chance dat ik de toch enkele skills heb overgekregen van mijn 2 verpleegkundige ouders. Een multifunctionele ergotherapeut in wording.

foto1Wanneer er een kindje jarig is op de school, wordt er een grote piñata gekocht en is het groot feest in de school en iedereen viert mee. Heel leuk om dit gebeuren telkens te mogen meemaken en te mogen smullen van el pastel (cake).
foto2Hier wordt er geoefend op de fijne motoriek van een kindje met autisme door het openen en sluiten van de poortjes die een bepaald slot hebben. Hierbij heb ik wel enkele blauwplekken aan over gehouden. Hij kan niet praten dus waardoor het niet gemakkelijk is om zich uit te drukken. Het leven van ergotherapeut is best hard 😀
foto3
Door hard in de week te werken, is er in het weekend tijd voor ontspanning! Hier gingen we naar Somoto cañon. Dit ligt op de grens tussen Honduras en Nicaragua. Hier zijn we van rotsen gesprongen, gezwommen, geklommen,.. een hele work-out die echt de moeite was!
foto4
Maart 2015
Kim Adriaens

Studente ergotherapie Odisee Brussel