We zaten niet stil ondertussen !

7 studenten ergotherapie van de HUB Brussel deden pionierswerk in het asylcentrum “klein Kasteeltje” te Brussel. ze verzorgden er een permanent aanbod van zinvolle en betekenisvolle activiteiten voor de bewoners, en dat gedurende 6 volle maanden. We gaan door met dat TAPAS-HUB engagement in het komend academiejaar.

Als lid van OOFRAS ligt dat uiteraard binnen de verwachtingen.

Cristina de Diego en Patricia Jovellar gaven de 3de module van onze TAPAS opleiding aan de UPOLI in esteli-Nicaragua.

Jeroen Vos en Luc Vercruysse zijn in volle voorbereiding voor de 4de module rond geestelijke gezondheidszorg.

8 studenten (7 HUB en 1 UBU Burgos Spanje) gingen de therapeuten van het Jana Pawla 2 instituut in Jaszkotle Polen bijstaan in het geven van therapieën aan de multiple gehandicapte weeskinderen.

BUSO leerlingenvan Terbank Heverlee gingen onder begeleiding van Mieke Lembrechts en collega’s leerkrachten een week logistieke steun verlenen in Jaszkotle-Polen. Ook zij verzorgden enkele activiteiten met de kinderen.

Ondertussen onderhandelen we voor het geven van een modulaire cursus aan UNAN Managua, en zijn er weer heel wat geïnteresseerden voor onze TAPAS projecten in Polen, Nicaragua, Brussel en India.

Noteer alvast 21 september 2014: Dan organiseren we onze 2de benefietwandeling voor TAPAS vzw. Je hoort hier binnekort meer van.