Studenten ergo in Jaszkotle Polen op TAPAS missie

We zijn onze laatste week in Jaszkotle van start gegaan!

Het was al een zeer intensieve stage waar we veel zelf moesten ontdekken en zelfstandig konden werken met onze kindjes. We geven elke dag therapie aan hen en daarnaast geven we ook veel aandacht en spelen we met hen. Ze herkennen onze stem al en we ontdekten wat ze leuk vinden om te doen.

Astrid werkt met haar volgkindje tijdens de individuele therapie aan de zitbalans. En Kyana werkt bij haar volgkindje aan de hoofdbalans. We hebben samen nog een volgkindje waar we werken aan het zelfstandig stappen en concentratie. Daarnaast passen we bij onze drie kindjes shantala- massage toe en geven we eettraining. Onze individuele therapiën lopen volgens de Bobath basisprincipes die Agnieszka ons heeft toegelicht.

Wanneer we onze volgkindjes even laten uitrusten houden we onze bezig met de oudere kinderen. Hiermee ontdekten we de sensorische intergratie kamer waar veel te beleven valt voor de kinderen. Veel kinderen met het FAS syndroom en Down syndroom ervaren hier stimulatie door de vele prikkels die zij ontvangen. Daarnaast deden we ook nog fijne motoriek met enkele kinderen door middelen leuke knutselactiviteiten.

Polen is een mooi land waar veel te ontdekken is. Er valt wel altijd iets te doen. Zeker de moeite waard om te bezoeken!

Kyana, Astrid en Melissa.