And she came back: Thanks Yentl .

Jaszkotle. 

Een klein dorpje dat voor de meeste mensen niet veel zegt, maar voor vele studenten van de bacheloropleiding ergotherapie een speciaal plaatsje in hun hart heeft gekregen. Dit is ook het geval bij mij. Vorig jaar trok ik voor 8 weken naar Polen om aan de slag te gaan als stagiair in het John Paul II Health Care house for Children en werkte daar ook mijn bachelorproef uit: een box met spelmateriaal om zo de kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling. 

Last year Yentl had the chance to do 8 weeks of internship with TAPAS Association in John Paul 2 health care house Jaszkotle Poland.  

Dit jaar besloot ik om terug te keren naar Jaszkotle om te kijken hoe de kinderen zijn geëvolueerd en nog wat meer ervaring op te doen als net afgestudeerde ergotherapeut. Tijdens mijn verblijf werkte ik met de kindjes vooral om hun grof- en fijn motorische vaardigheden aan te sterken alsook hen sensorisch te stimuleren om spelsituaties op te zoeken. Daarbij werkte ik nauw samen met de fysiotherapeuten daar aanwezig. 

She was glad to go back and worked again with the children of the institute. 

Naast het werken in het centrum, ontdekte ik (opnieuw) wat een mooi land polen wel niet is. Polen is niet het bekendste vakantieland, maar dat is zeker niet terecht. Naast de hoofdstad Warschau, bevat Polen nog enkele parels van steden als Wroclaw, Poznan en Krakau die op makkelijke reisafstand liggen van Jaszkotle en zeker ook een verrijking waren aan mijn bezoek aan Polen. Kortom een topervaring.

And of course it was an opportunity to visit some nice cities in Poland.