Teaching in Nicaragua – Lesgeven in Nicaragua

Sarah and Marion did internship for becoming teachers in basic school. They choosed to do that in Escuela Cristal in Esteli – Nicaragua, one of the TAPAS projects. Escuela Cristal is a method school that takes care and provides lessons for basic school children with or without limitations.
They also had to take into account the cultural differences. It was an amazing experience for them to see how they could practice what they’ve learned in Belgium and be of help to the local teachers.
They obtained  a great feeling of respect for those teachers who have to do their job in those circumstances. 
You can read their detailed story in Dutch and see some pictures of their work.
Thank you Sarah and Marion  for your contribution .
Luc Vercruysse (coordinator TAPAS)

Van Odisee Brussel kregen we de keuze: stage in het lager onderwijs in België of in het buitenland.
Die keuze was snel gemaakt. We kozen ervoor om les te geven in Esteli, een klein stadje in het Centraal-Amerikaanse Nicaragua.
We geven les in La Escuela Cristal, een project van TAPAS. La Escuela Cristal is een alternatieve, kleurrijke school, midden in de natuur waar kinderen met en zonder beperking samen leren. Zo anders, maar zo leerrijk. We leren hier omgaan met de veelheid aan verschillen tussen de leerlingen, we leren roeien met de riemen die we hebben en vooral: we leren improviseren, want lesgeven op z’n Nica’s verloopt niet altijd volgens planning. Anderzijds kunnen wij, met de opleiding die we in België hebben gekregen, een steentje bijdragen aan de ontwikkeling van deze niños en ondersteunen we onze mentor, in haar toch wel vermoeiende job. Omgaan met de grootheid aan verschillen tussen de leerlingen is niet evident, dus wij hebben heel veel respect gekregen voor wat de leerkrachten hier dag in en dag uit verwezenlijken.
Verder leren we bij over de cultuur en genieten we van de prachtige natuur hier. Een onvergetelijke ervaring!

Sarah en Marion